dissabte, 26 de gener del 2013

Marina, José Antonio - Anatomia de la por



En aquest llibre José Antonio Marina fa un recorregut per la "historia de la por", com s'ha tractat aquesta "emoció/sentiment" per diferents personatges, des dels antics grecs fins a escriptors del s.XIX com Kafka. L'autor fa constants referències literàries i filosòfiques per il·lustrar el seu discurs.
 
Lectura interessant, la situaríem a camí entre l'assaig humanístic i l'auto-ajuda, incloent més aspectes del primer. Parla de l'origen de l'angoixa, l'ansietat, la por i les fòbies, centrant-se en els trastorns més comuns i en les característiques personals dels individus amb propensió a tenir-ne. La segona part del llibre parla sobre les conductes de superació de les pors, amb descripcions de conceptes i definicions que estan prenent força en l'actualitat com "assertivitat" o "resiliència". 


Com deia, lectura interessant, tot i això el lector pot quedar-se amb la sensació de falta de finalització, sembla que hagi d'existir una segona part per al llibre ja que el tema dona molt més de sí i després de les 250 pp. del text, la sensació que apareix és la de una bona introducció al tema però manca de conclusió del mateix. És possible que aquesta hagi estat la intenció de l'autor, despertar l'interès del lector perquè després investigui cercant nous recursos sobre el tema, no hem d'oblidar que aquest és filòsof. 
 

En resum, bon llibre de divulgació sobre el fenomen de la por, ideal per a qui busqui més profunditat que la que es troba en la majoria dels llibres del gènere d'autoajuda que tracten aquest tema.



Marina, José Antonio. Anatomia de la por: un tractat sobre el coratge / José Antonio Marina. Barcelona: Grup editorial 62. 251 p. 21 cm. ISBN 9788497872362.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada