diumenge, 1 de juliol del 2012

Forner, Rosetta. Déjate de cuentos


Interessant llibre on Rosetta Forner fa una reversió dels contes clàssics i dels estereotips que des de ben menuts se'ns ensenyen a través d'ells. L'autora ofereix una versió alternativa de contes com: La caputxeta vermella, El gat amb botes, Blancaneus, La mongetera màgica… així fins a 13 contes on reflexiona sobre els valors amagats en cada una de les rondalles i que potser havien passat desapercebuts en una lectura inicial del conte, n'ofereix un altre punt de vista a través d'una escriptura desimbolta i molt, molt personal.

Amb un llenguatge peculiar l'autora no s'estalvia àcides crítiques cap a altres llibres de "pseudo-ajuda" i "gurus" (fins i tot podem entreveure una crítica directa cap a Bucay, tot i que no ho assegurarem). Malgrat tot ella mateixa reconeix que "Déjate de cuentos" és un llibre de coaching i de creixement personal. 

Recomanable tant al públic masculí com al femení, tot i que (pel que des d'antic ens venen estereotipant els contes) posa l'èmfasi en aquest últim gènere (bàsicament perquè en general les dones surten més "malparades" en molts contes clàssics; reiteradament esperant un príncep blau o un cavaller que les rescati/desperti). 

Didàctic, entretingut i fàcil de llegir, un bon regal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada