divendres, 16 de desembre del 2011

Hessel, Stéphane - Indigneu-vos

Un manifest que ha aixecat molta polseguera a França i que s'ha estès a altres països d'Europa (a l'edició catalana amb breu pròleg per als lectors catalans)

Interessant de llegir, molt breu i de ràpida lectura (no més de 30 min.). L'autor (diplomàtic francès) explica les vicissituds que va passar durant la redacció de la carta dels drets humans, fa referència al tema de Palestina i recorda la importància de la resistència pacífica, de fer respectar la carta dels drets humans i no deixar-se aixafar.

A vegades necessitem que ens recordin les coses més bàsiques, i el testimoni d'aquest home de 93 anys en pot ser un exemple. Crec que el manifest és important perquè ha tret el tema de l'inconformisme a debat,  "l'adormiment" de les masses i la resignació dels individus actuals, encara que també he de dir que personalment (i després d'alguns articles que havia llegit als diaris) esperava que em fes "bullir la sang", que m'indignés increïblement en haver acabat la seva lectura... malauradament tampoc ha estat així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada